vehicle seat covers
britishfrenchgerman

Over ons

Town and Country Covers is een producent en distributeur van autostoelhoezen, gevestigd in Hampshire, Verenigd Koninkrijk.

Ons produkt

Het idee voor beschermende stoelhoezen is oorspronkelijk afkomstig uit de watersportbranche. De hoezen zijn in 1986 voor het eerst geproduceerd voor zeilers, windsurfers en surfers die graag naar huis wilden rijden in hun wetsuits zonder hun stoelen te beschadigen. De markt is daarna snel gegroeid omdat mensen uit vele branches, zoals bouwvakkers, monteurs en hondeneigenaars, ook interesse toonden in het beschermen van hun autostoelen. De vraag werd al snel groter dan wat er in-house kon worden geproduceerd door de oorspronkelijke ontwerper, die het ontwerpteam op dit moment nog steeds leidt. Het bedrijf begon daarna het aantal producten uit te breiden tot allerlei maten stoelhoezen die we momenteel aanbieden.

Dankzij onze uitstekende materialen, goede leveranciers en productiefaciliteiten, gekoppeld aan onze in-house mogelijkheden voor ontwerp en het ontwikkelen van patronen is Town & Country Covers in staat aan al onze produkten de hoogste kwaliteit te bieden.

Ons netwerk

Onze hoezen worden via een groot netwerk van automotive dealers en landbouwbedrijven gedistribueerd, maar ook online-verkopers bieden onze produkten aan. Dat betekent dat de Town & Country Covers-producten niet alleen in het Verenigd Koninkrijk te krijgen zijn, maar ook in het buitenland.

Store Locator Online Sellers

Stoelbekleding finder en fititng gidsen

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat elke klant het juiste produkt vindt voor zijn of haar voertuig. Daarom hebben we een Seat Cover Finder ontwikkeld op onze website: een functie waarmee klanten eenvoudig en snel de beste hoes voor hun voertuig kunnen vinden.

Cover Finder

Deze functie is te openen via www.townandcountrycovers.com/coverfinder. We hebben een steeds verder groeiende bibliotheek met instructies. Voor onze Multi Fit Rear-reeks zijn er bijvoorbeeld zelfs videodemonstraties beschikbaar.

Fitting Guides

Het materiaal

De stofkeuze is voor ons belangrijk. Onze hoezen worden gemaakt van polyester (600 denier) met een waterdichte coating van polyurethaan. Deze stof wordt ook wel 600D/PU genoemd. Voorheen gebruikten we nylon met een achterkant van PVC, maar in 2006, toen we ook actief werden in Australië, zijn we overgestapt op de huidige 600D/PU-combinatie. We merkten dat de combinatie van nylon en PVC niet prettig was om op te zitten bij warm weer. Ook voelde dit product erg koud aan wanneer het 's morgens buiten fris was. Daarnaast is PVC op meerdere vlakken schadelijk voor het milieu. De meeste retailers hebben PVC dan ook geleidelijk aan uit het assortiment gehaald.

We werken met dezelfde stofleveranciers en productiepartners als de toonaangevende sportbedrijven. Het 600D/PU dat we gebruiken is slijtvast en duurzaam. Daarnaast is de stof ook waterdicht en heeft deze een hydrostatische zuil van 600 mm. De stof is zeer UV-bestendig zodat de kleur niet vervaagt. Het 600D-polyester is zeer slijtvast, waardoor het niet snel zal scheuren of kapot zal gaan: dat is één van de redenen dat dit materiaal veelvuldig wordt gebruikt voor rugzakken, reistassen en sportgoederen.